ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Ιωάννης

Επίκουρος Καθηγητής

Ο Ι. Πάγκαλος είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με εξειδίκευση στην Πληροφορική στη Διατροφή (Nutrition Informatics), την Ηλεκτρονική Υγεία (e-Health), και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (e-Government).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις εφαρμογές και επιπτώσεις της Πληροφορικής σε διεπιστημονικούς χώρους, με ιδιαίτερη έμφαση στις κλασσικές αλλά και σημασιολογικές τεχνολογίες Ιστού (Web technologies, Semantic Web), στις καινοτόμες τεχνολογίες Υγείας (Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς, cross-border interoperability, συστήματα e-Health) και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (digitisation, provenance, transport, reliability, testing), στα Πληροφοριακά Συστήματα στη Διατροφή (λογισμικά, Βάσεις Δεδομένων), στη μέτρηση της φυσικής δραστηριότητας και της διατροφικής πρόσληψης με τη χρήση αισθητήρων (Sensors), στα Online Κοινωνικά Δίκτυα και στις διατροφικές παρεμβάσεις με καινοτόμες τεχνολογίες (ICT-assisted interventions).

Έχει εκτεταμένη εμπειρία ως Ερευνητής (15+ έτη), έχοντας συμμετάσχει από το 2002 έως σήμερα σε άνω των 25 ερευνητικών έργων στο χώρο της Διατροφής, της Ηλεκτρονικής Υγείας και της Πληροφορικής (π.χ. WHO COSI, JANPA, epSOS, e-SENS, e-CODEX, EXEC, CEF Health, NutriHeAl), χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και εθνικούς φορείς (H2020, NSRF, JUST, CEF, HEALTH).


Ώρες συνεργασίας με φοιτητές (ΕΑΡΙΝΟ εξάμηνο)

Δευτέρα 11:00-13:00
Τετάρτη 10:00-12:00

Αίθουσα 112, Κεντρικό Κτίριο

- Πτυχίο Πληροφορικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
- M.Sc. Web Technology, University of Southampton, UK
- Διδακτορικό Δίπλωμα (), Τμήμα Ηλεκτρολ. Μηχ. & Μηχανικών Υπολογιστών, ΑΠΘ
Μετάβαση στο περιεχόμενο