13ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής – Διαδικτυακό Συνέδριο

Το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) σε συνεργασία με την ‘Ενωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος-Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση του 13ου Μακεδονικού Συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας, στις 25 με 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Το 13ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Τα Μέλη της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής, φιλοδοξούν το 13ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, να προσελκύσει μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και να αποτελέσει πεδίο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ διδασκόντων, ερευνητών, φοιτητών (προ-, και μεταπτυχιακών) και επαγγελματιών, για επίκαιρα ζητήματα, από μια σύγχρονη και ευρεία θεματολογία των Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί σύντομα και θα περιλαμβάνει διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες, συνεδρίες προφορικών ανακοινώσεων, στρογγυλές τράπεζες και σεμινάρια.

Οι συγγραφείς που επιθυμούν να ανακοινώσουν εργασία τους, θα υποβάλλουν για αξιολόγηση, περίληψη της εργασίας τους, γραμμένη σύμφωνα με τις οδηγίες. Η υποβολή θα γίνει μόνο ηλεκτρονικά, το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου 2020 μέσω ειδικής φόρμας υποβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου:

http://www.msd2020.org

ΣΙΤΙΣΗ 2019/20

“Eνημερώνουμε τους φοιτητές ότι μπορούν να σιτίζονται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020, ημερομηνία λήξης των εξετάσεων του Εαρινού Εξαμήνου 2019/20.  Υπενθυμίζουμε ότι η σίτιση  εξακολουθεί  να γίνεται με πακέτο.

Tόπος διανομής :  – Φοιτητικό Εστιατόριο στο χώρο του ΔΙΠΑΕ (πρώην ΑΤΕΙΘ)  Σίνδος και

                              – Φοιτητικό Εστιατόριο στο Κέντρο,  στη διεύθυνση Αγίου Σεραφείμ 4 -Βασ.Όλγας (Περιοχή Μπότσαρη)”.

 

Aνάρτηση διδακτικών συγγραμμάτων ακαδημαϊκού έτους 2020‐2021 στο Π.Σ. Εύδοξος

Στον ακόλουθο σύνδεσμo (https://eudoxus.gr/files/Anartisi_Siggrammaton_2020.pdf) μπορείτε να βρείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη διαδικασία ανάρτησης των διδακτικών συγγραμμάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Η περίοδος ανάρτησης και κοστολόγησης των διδακτικών συγγραμμάτων από τους Εκδότες ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 07/08/2020.

Η περίοδος καταχώρισης των συνολικών καταλόγων διδακτικών συγγραμμάτων από τις Γραμματείες των Τμημάτων Α.Ε.Ι. και των Προγραμμάτων των Α.Ε.Α. θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί η περίοδος καταχώρισης των διδακτικών συγγραμμάτων από τους Εκδότες και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 11/09/2020.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών.

Δικαιολογητικά Κυπρίων για Στεγαστικό Επίδομα 2019/20

Tα δικαιολογητικά των Κυπρίων Φοιτητών για χορήγηση ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 2019/20 μπορούν να σταλούν στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας (γραφείο Σίτισης) μέχρι 30/9/2020.

Ταχυδρομική Διεύθυνση : Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας, Τ.Κ. 57 400 Σίνδος Θεσσαλονίκη

Δείτε συνημμένα τα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Παράταση της Περιόδου Διανομής Συγγραμμάτων

Σας ενημερώνουμε ότι στο σύνδεσμο:

https://eudoxus.gr/files/Paratasi_dianomis_earinou_2019-20_enimerosi_gia_sygkentrwtikes_listes.pdf

θα βρείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την παράταση της περιόδου διανομής συγγραμμάτων για τους φοιτητές. Η κατ’ οίκον παράδοση των δηλωθέντων συγγραμμάτων από τους εκδοτικούς οίκους θα ολοκληρωθεί την *Κυριακή 21 Ιουνίου 2020*.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση των φοιτητών. Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή απορίες μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου (http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx).

Συμμετοχή στις εξετάσεις / Εγγραφή στην Πλάτφόρμα Εξετάσεων Σχολής Επιστημών Υγείας

Οι φοιτητές/-τριες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε εξεταζόμενο μάθημα της εξεταστικής περιόδου Α’ ΕΑΡ 2019-2020  θα πρέπει να:

  1. Πραγματοποιήσουν είσοδο στην Πλατφόρμα Εξετάσεων της ΣΕΥ (https://exams-minutr.the.ihu.gr/) χρησιμοποιώντας τον ιδρυματικό τους λογαριασμό (συνήθως της μορφής dndXXXX / password) 
  2. Εισάγουν κάποια σύντομα στοιχεία (όνομα, επώνυμο, e-mail) στην πλατφόρμα. Στο πεδίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μη-ιδρυματικό e-mail.
  3. Εγγραφούν στα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν (αυτό-εγγραφή).

Περισσότερες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο και τη διαδικασία της εξέτασης θα δοθούν από τους υπέυθυνους διδάσκοντες κάθε μαθήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εγγραφή στα μαθήματα της πλατφόρμας εξετάσεων ειναι υποχρεωτική ανεξαρτήτως δηλώσεως του μαθήματος στο σύστημα ΠΥΘΙΑ. Σας υπενθυμίζουμε οτι ισχύουν οι κανόνες συμμετοχής όπως ανακοινώθηκαν σε προηγούμενη ανάρτηση.

Για συγκεκριμένα μαθήματα που εξετάζονται με εργασίες δεν ειναι υποχρεωτική η εγγραφή αν, σε συννενόηση με το διδάσκοντα, οι εργασίες παραδοθούν (ή έχουν ήδη παραδοθεί) εκτός της Πλατφόρμας Εξετάσεων.

Σημείωση: Οι εγγραφές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως και Τετάρτη 17/6/2020, 22:00.

Πρόγραμμα εξεταστικής περιόδου ΕΑΡ 2019-2020 και πληροφορίες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων

Με βάση τις συστάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και την αριθμ. 59181/Ζ1/19-5-2020 υπ. απόφαση (ΦΕΚ 1935/20-05-2020), οι εξετάσεις του Εαρινού Εξαμήνου θα πραγματοποιηθούν πλήρως ηλεκτρονικά και εξ’ αποστάσεως.

Οι εξετάσεις θα λάβουν χώρα βάσει του παρακάτω προγράμματος:

Οι ακριβείς διαδικασίες με τις οποίες θα εξεταστούν τα μαθήματα διαφέρουν και έχουν, ως επί το πλείστον, ήδη αναφερθεί κατά τη διάρκεια των διαλέξεων από τους υπεύθυνους διδάσκοντες. Όπου απαιτείται, θα λάβετε περαιτέρω διευκρινίσεις από την ιστοσελίδα κάθε μαθήματος στο moodle.teithe.gr (ή στο apps.nutr.ihu.gr/eclass για όσα μαθήματα έχουν μεταφερθεί εκεί).

Διευκρινίζεται ότι, για τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε μορφής εξέταση, θα πρέπει να τηρούνται τα παρακάτω:

  1. Στις μεθόδους εξέτασης όπως η προφορική εξέταση ή το online Quiz σε συνδυασμό με επίβλεψη στο Zoom απαιτείται η ύπαρξη και χρήση μικροφώνου και κάμερας στον υπολογιστή του εξεταζόμενου ή, εναλλακτικά, η χρήση smartphone (μέσω της εφαρμογής Zoom στο app store).
  2. Ταυτοποίηση του εξεταζόμενου με την επίδειξη (μέσω κάμερας) της ακαδημαϊκής ταυτότητας
  3. Όπου απαιτείται ψηφιακή ταυτοποίηση θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά ο ιδρυματικός λογαριασμός
  4. Στην περίπτωση παράδοσης εργασίας ή γραπτού, αυτά πρέπει να αποτελούν προϊόν του αποκλειστικού πνευματικού μόχθου του φοιτητή και πρέπει να γίνεται αναφορά με σαφήνεια σε οποιαδήποτε βοήθεια λήφθηκε από άλλο πρόσωπο, οργανισμό ή σύστημα καθώς και στις πηγές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη συγγραφή. Τα ηλεκτρονικά αρχεία δύνανται να υποβληθούν σε αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου λογοκλοπής.
  5. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται να διενεργείται καταγραφή της συνεδρίας εξέτασης με οποιονδήποτε τρόπο

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης (με οποιονδήποτε τρόπο) θα καταγραφούν μόνο τα ελάχιστα προσωπικά δεδομένα τα οποία είναι απαραίτητα για τη διασύνδεσή στο δίκτυο, όπως το όνομα χρήστη, η IP διεύθυνση του υπολογιστή, η ημερομηνία και η ώρα της σύνδεσης. Σε περίπτωση παράδοσης ηλεκτρονικού αρχείου που εμπεριέχει ηλεκτρονικό γραπτό, αυτό θα αποθηκευτεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί φυσικών εγγράφων στις ασφαλείς υποδομές του πανεπιστημίου.

Συμμετοχή στις εξετάσεις

Στην περίπτωση που αποδέχεστε τα παραπάνω και επιθυμείτε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε είσοδο στη νέα πλατφόρμα εξετάσεων της Σχολής Επιστημών Υγείας με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό και να εγγραφείτε στα μαθήματα στα οποία σκοπεύετε να εξεταστείτε (με οποιονδήποτε τρόπο).

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στο https://exams-minutr.the.ihu.gr/ (για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εγγραφή στα μαθήματα της πλατφόρμας αυτής είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εξετάσεις των μαθημάτων που αναφέρονται στο πρόγραμμα εξετάσεων

 

Σύνδεσμοι για τη κατάθεση των υποψηφιοτήτων υποτροφιών της Γαλλικής κυβέρνησης, για μάστερ 2 και διδακτορικές επιστημονικές διαμονές υψηλού επιπέδου στη Γαλλία

Σε συνέχεια της ηλεκτρονικής μας αλληλογραφίας της 28ης/05/2020, σας κοινοποιούμε τους συνδέσμους ενημέρωσης για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για μάστερ 2 καθώς και για τις διδακτορικές επιστημονικές διαμονές υψηλού επιπέδου στη Γαλλία.
https://ifa.gr/appel-candidatures-bourses-2020-FR.pdf

https://ifa.gr/appel-candidatures-bourses-2020-GR.pdf

–  Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές: https://ifa.gr/fr/bourses-master-2020
–  Υποτροφίες για τη διαμονή επιστημόνων υψηλού επιπέδου: https://ifa.gr/fr/bourses-sshn-2020

Στεγαστικό Επίδομα Ακαδ. Ετους 2019/20 – Κατάθεση Δικαιολογητικών

 Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν τη χορήγηση ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ για το ακαδ. έτος 2019/20 θα υποβάλλονται από την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 έως και την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων http://stegastiko.minedu.gov.gr στην ειδική εφαρμογή Στεγαστικού Επιδόματος.

Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον Κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΑΧΙSnet.

Πριν προχωρήσουν σε δημιουργία αίτησης για το ακαδ.έτος 2019/20, θα πρέπει να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2019.  Σε αντίθετη περίπτωση θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Η οριστική υποβολή της αίτησης επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.

Π ρ ο σ ο χ ή !!!  Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες των οποίων οι ακαδημαϊκές ταυτότητες δεν έχουν τα ακριβή στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας, να προχωρήσουν σε αντικατάστασή τους άμεσα καθόσον αιτήσεις  με αναντιστοιχίες σε στοιχεία ταυτότητας  θα 

α π ο ρ ρ ί π τ ο ν τ α ι.

Στις περιπτώσεις που πρέπει να προσκομισθούν δικαιολογητικά, θα πρέπει αυτά να καταβληθούν το αργότερο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020 στο γραφείο Σίτισης του τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του ΔΙΠΑΕ, Ισόγειο Κτίριο ΣΔΟ ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση:

“ΔΙΠΑΕ (πρώην ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης) τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας ΤΚ 57 400 Σίνδος Θεσσαλονίκη”

Για περισσότερες πληροφορίες για το Στεγαστικό Επίδομα 2019/20 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 013- 667 ή  2310 013-666.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι πριν την υποβολή της αίτησης, να διαβάσουν ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τη σχετική εγκύκλιο στεγαστικού επιδόματος 2019/20.