Ενημερωτική συνάντηση για την κινητικότητα ERASMUS

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00 θα γίνει ενημερωτική συνάντηση για την συμμετοχή στην κινητικότητα ERASMUS του εαρινού εξαμήνου 2021-2022, όπου καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές του τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 2 του zoom.

Ανακοίνωση για Αιτήσεις Πρακτικής Άσκησης με ΕΣΠΑ

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης (Γ.Π.Α.) ΕΣΠΑ της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του ΔΙΠΑΕ ενημερώνει τους φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση το Χειμερινό Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 και ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην Πράξη “Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης”, με MIS 5032657, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους το χρονικό διάστημα από 13/09/2021 έως 30/9/2021 στο Πληροφοριακό Σύστημα του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ (https://praktiki.teithe.gr/crm/.). Μετά την οριστικοποίηση της αίτησης Πρακτικής Άσκησης (Π.Α.) ηλεκτρονικά στο Π.Σ. του Γ.Π.Α. ΕΣΠΑ, θα πρέπει οι φοιτητές να προσκομίσουν υπογεγραμμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα έναρξης Πρακτικής στον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Τμήματος τους σε συνέχεια της επιλογής τους από το πρόγραμμα. Παρατίθεται ακολούθως λίστα δικαιολογητικών εγγράφων που οφείλουν οι φοιτητές να συμπληρώσουν και να ανεβάσουν στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) του Γ.Π.Α. ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και των εντύπων που θα προσκομίσουν υπογεγραμμένα στον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Τμήματος τους:

 1. Ηλεκτρονική Αίτηση-Δήλωσηεκτυπωμένη και υπογεγραμμένη, την οποία συμπληρώνετε μέσω του Π.Σ. του Γ.Π.Α. ΕΣΠΑ, ακολουθώντας το σύνδεσμο https://praktiki.teithe.gr/crm/
 2. Φωτοτυπία Βιβλιαρίου καταθέσεων Τράπεζας Πειραιώς (upload Π.Σ.)
 3. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας (upload Π.Σ.)
 4. Φωτοτυπία Ακαδημαϊκής Ταυτότητας Φοιτητή (upload Π.Σ.)
 5. Προσωπικό Εκκαθαριστικό Εφορίας φορολογικού έτους 2020 (εφόσον υποβάλετε φορολογική δήλωση) και Φωτοτυπία 1ης & 4ης σελ. του Ε1_2020 των γονέων (αν στην 4η σελίδα φαίνεται ότι είστε προστατευόμενο μέλος θα προσκομίσετε και εκκαθαριστικό των γονέων). (upload Π.Σ.)
 6. Βεβαίωση Α.Μ.Κ.Α. (upload ΠΣ)
 7. Βεβαίωση Α.Μ.Α. ΕΦΚΑ (upload ΠΣ)
 8. Υπεύθυνη Δήλωση Προσωπικών Δεδομένων(upload Π.Σ.) και εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη.
 9. Δήλωση Μοριοδότησης εκτυπωμένη και υπογεγραμμένητην οποία συμπληρώνετε μέσω του Π.Σ. του Γ.Π.Α. ΕΣΠΑ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://praktiki.teithe.gr/crm/
 10. Αναλυτική Βαθμολογία μέσω ΠΥΘΕΙΑ (upload Π.Σ.)
 11. Βεβαίωση από την Γραμματεία του τμήματος ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις για πρακτική άσκηση (upload Π.Σ.) με ημερομηνία αρ.πρωτοκόλλου και ημερομηνία εντός της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ΠΑ ΕΣΠΑ.
 12. Απογραφικό Δελτίο Εισόδου, το οποίο συμπληρώνετε μέσω του Π.Σ. του Γ.Π.Α. ΕΣΠΑ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο  https://praktiki.teithe.gr/crm/.
 13. Αίτηση του Φορέα Απασχόλησης
 14. Βεβαίωση Απασχόλησης του Φορέα Απασχόλησης.

Επίσης, στη Δήλωση Μοριοδότησης αναφέρονται τα δικαιολογητικά έγγραφα που θα πρέπει ο φοιτητής να ανεβάσει συμπληρωματικά προκειμένου να υπολογισθεί η μοριοδότησή του.

* Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους για περαιτέρω πληροφόρηση:

Διαδικασία και προυποθέσεις για Πρακτική Άσκηση

 

Οδηγίες Έναρξης Πρακτικής Άσκησης (1)

 

Στο eclass υπάρχουν τα σχετικά έντυπα που θα χρειαστεί να συμπληρώσετε και να καταθέσετε για την έναρξη.

 

Κινητικότητα μέσω του προγράμματος Erasmus και εθελοντισμός εκδήλωση “Meet ESN Thessaloniki”

Η ομάδα του ESN IHU (Erasmus Student Network) προσκαλεί όλους τους φοιτητές στην εκδήλωση Meet ESN Thessaloniki, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15/09 και ώρα 19:00 στο Harry’s Spot Cafe.

Μόλις γύρισες από το Erasmus σου και θέλεις να ζήσεις την εμπειρία του Erasmus στην πόλη σου;

Σου αρέσει ο εθελοντισμός και η πολυπολιτισμικότητα και θες να γνωρίσεις φοιτητές από όλο τον κόσμο;

Θες να γνωρίσεις το πρόγραμμα Erasmus και να μάθεις πως μπορείς να πάρεις μαθήματα ή πτυχιακή/πρακτική στο εξωτερικό;

Το Erasmus Student Network σε προσκαλεί να γίνεις κι εσύ μέρος του Erasmus community της Θεσσαλονίκης!

Έλα να μας γνωρίσεις και να μάθεις πως μπορείς να συμμετέχεις ενεργά στις δράσεις μας και να συνεχίσεις να ζεις το Erasmus  στην πόλη σου!

Είμαστε φοιτητές σαν και εσένα που μετακινηθήκαμε μέσω του προγράμματος Erasmus και βιώσαμε την μαγεία του και πλέον με την σειρά μας θέλουμε να βοηθήσουμε τους φοιτητές που έρχονται στην Θεσσαλονίκη να την ζήσουν και αυτοί.

Δες την εκδήλωση στο Facebook εδώ: https://fb.me/e/QRiZdocj

Για τυχόν απορίες ή παραπάνω πληροφορίες μπορείς να μας στείλεις μήνυμα:
Στην σελίδα μας στο Facebook : https://www.facebook.com/ESNIHUTHESSALONIKI

Στο Instagram : https://www.instagram.com/esnihuthessaloniki/?hl=en

Στο email μας: ihu@esnthessaloniki.gr

 

Η ομάδα του ESN IHU

ESN IHU Thessaloniki
Thessaloniki, Greece
P.O. BOX 141, 574 00
https://ihu.esngreece.gr/

Έναρξη αιτήσεων ΠΑ και ενημέρωση

Οι αιτήσεις των φοιτητών για πρακτική άσκηση στο χειμερινό εξάμηνο 2021-22 θα υποβάλλονται στο γραφείο πρακτικής άσκησης του τμήματος (στο ισόγειο του παλαιού κτιρίου εργαστήριο πληροφορικής) από τρίτη 07/09/2020 και ώρες 10 π.μ.- 2 μ.μ 

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 και ωρα 18.00 θα γίνει ενημερωτική συνάντηση για την πρακτική άσκηση του χειμερινού εξαμήνου 2021-22 όπου καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμων Διατροφής και Διαιτολογιας .

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  διαδικτυακά στην αίθουσα 7 του zoom.

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για πρακτική άσκηση στο χειμερινό εξάμηνο 2021-22 να εγγραφούν στο eclass στο μάθημα «πρακτική άσκηση» και να καταθέσουν αρχικά ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο σχετικό πεδίο: δικαιολογητικά για αιτήσεις ΠΑ χειμερινού εξαμήνου 2021-22.  

Τα δικαιολογητικά θα τα καταθέσουν και σε έντυπη μορφή στο γραφείο πρακτικής άσκησης του τμήματος.

Τα δικαιολογητικά είναι:

 1. Αίτηση έναρξης ΠΑ (υπάρχει στο eclass)
 2. Αναλυτική βαθμολογία εκτυπωμένη από το pithiaσε μορφή PDF (και την πρώτη σελίδα χωριστά όπου φαίνονται τα στοιχεία φοιτητή)
 3. Βεβαίωση απασχόλησης και ασφάλισης από φορέα απασχόλησης (όχι για τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης)

Όλα τα έγγραφα να κατατεθούν σε μορφή pdf

Απαραίτητη προϋπόθεση οι φοιτητές να οφείλουν μέχρι 8 μαθήματα και κανένα ειδικότητας.

Προσοχη: παρακαλούνται οι φοιτητές που ενδιαφερονται για νοσοκομεια θεσσαλονικης να μην επικοινωνουν με τα νοσοκομεια αλλά να γραψουν στις αιτησεις τους τη σειρα προτιμησης στις επιλογες τους ωστε να δημιουργηθει λιστα προτεραιοτητας με βαση κριτηρια επιδοσης από τον παρακατω πίνακα.

Η προθεσμία αιτήσεων για τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης είναι μέχρι την Κυριακή 19/9/2021 γιατί πρέπει να αξιολογηθούν και να γίνει η επιλογή των φοιτητών που θα καλύψουν τις θέσεις. Αν δεν καλυφθούν οι θέσεις θα υπάρξει β΄φαση αιτήσεων και αξιολόγησης.

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την ΠΑ με επιδότηση ΕΣΠΑ δε θα κάνουν την απλή αίτηση έναρξης ΠΑ αλλά πρέπει να κάνουν ειδική αίτηση και να προσκομίσουν επίσης και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (επίδοσης, κοινωνικά, εισοδηματικά) όταν ανακοινωθεί από το ΕΣΠΑ προθεσμία αιτήσεων.

Σημειώνουμε, ότι για το δημόσιο τομέα, θα πρέπει να υπάρχει θεσμοθετημένη θέση με αμοιβή (176,08€) και ασφάλιση για τον/την ασκούμενο/η φοιτητη/τρια.

 

ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΜΟΡΙΑ

 

1.Α. Eπίδοσης – Μέσος Όρος Βαθμολογίας (35%)

 

Μέσος όρος Y βαθμολογίας μαθημάτων που έχει παρακολουθήσει µε επιτυχία ο φοιτητής / η φοιτήτρια

Y * 3,5

 

 

Μέγιστη Βαθμολογία Κριτηρίου: 35

Ελάχιστη Βαθμολογία Κριτηρίου: 17,5

 

1.Β. Eπίδοσης – Τυπικό Εξάμηνο (15%)

 

 

 

Τυπικό εξάμηνο στο οποίο βρίσκεται ο φοιτητής / η φοιτήτρια

 

Τυπικό Η’ (8ο) εξάμηνο = 15

Θ’ (9ο) εξάμηνο = 10

Ι’ (10ο) εξάμηνο = 5

11ο και μεγαλύτερο εξάμηνο = 0

 

Μέγιστη Βαθμολογία Κριτηρίου: 15

1.Γ. Eπίδοσης – Υπολειπόμενα Μαθήματα (15%)

 

Μαθήματα που οφείλει ο φοιτητής / η φοιτήτρια

 

0 μαθήματα = 15

1-2 μαθήματα = 10

3-4 μαθήματα = 5

5 και ανωτέρω μαθήματα = 0

 

Μέγιστη Βαθμολογία Κριτηρίου: 15

ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ

65

 

 

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων Εξετάσεων Ακ. Ετους 2020-2021

Παρακαλούνται όσοι υποψήφιοι συμμετείχαν στις γραπτές εξετάσεις για κατάταξη στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, να επικοινωνήσουν με e-mail με την Γραμματεία του Τμήματος προκειμένου να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα των εξετάσεων.

Εκ της Γραμματείας

Εκλογή Εκπροσώπων των μελών ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ στη Συνέλευση του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας

Λειτουργία Ακαδημαϊκών και Υπηρεσιακών Μονάδων του Πανεπιστημίου κατά το διάστημα 2-8-2021 έως και 20-8-2021

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ, το χρονικό διάστημα από 2-8-2021 έως 20-8-2021 ΔΕΝ θα λειτουργεί καμία διοικητική υπηρεσία των Τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου, και κατά συνέπεια του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2020-2021

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν στη χορήγηση ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2020/21 υποβάλλονται από την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021  μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων http://stegastiko.minedu.gov.gr στην ειδική εφαρμογή Στεγαστικού Επιδόματος.

Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον Κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΑΧΙSnet.

Πριν προχωρήσουν σε δημιουργία αίτησης για το ακαδ.έτος 2020/21, θα πρέπει να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2020.  Σε αντίθετη περίπτωση θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Η οριστική υποβολή της αίτησης επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.

Π ρ ο σ ο χ ή !!!  Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες των οποίων οι ακαδημαϊκές ταυτότητες δεν έχουν τα ακριβή στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας, να προχωρήσουν σε αντικατάστασή τους άμεσα καθόσον αιτήσεις  με αναντιστοιχίες σε στοιχεία ταυτότητας  θα α π ο ρ ρ ί π τ ο ν τ α ι.

Στις περιπτώσεις που πρέπει να υποβληθούν δικαιολογητικά, αυτά πρέπει μαζί με την εκτυπωμένη αίτηση  να αποσταλούν το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 ταχυδρομικώς στην παρακάτω διεύθυνση:

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας

ΤΘ 141

ΤΚ 57 4 00 Σίνδος

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν  στην υπηρεσία μας. Αυτά κατά περίπτωση είναι:

 • Εκτυπωμένη η υποβληθείσα αίτηση
 • Μισθωτήριο συμβόλαιο (εκτυπώνεται από το TAXIS)
 • Διαζευκτήριο (συνοδεύεται απαραιτήτως από το Ε1 του γονέα που βαρύνει φορολογικά ο φοιτητής)
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 • Υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ότι συναινεί στη χορήγηση του επιδόματος στον δικαιούχο (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής)

 

Δικαιολογητικά Κυπρίων φοιτητών/τριών

 • Μισθωτήριο συμβόλαιο (εκτυπώνεται από το TAXIS)
 • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας φοιτητή/ήτριας
 • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας γονέων

 

Για εισόδημα στην Κύπρο

 • Φορολογική βεβαίωση από το Τμήμα Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών για κάθε γονέα χωριστά και για τον φοιτητή/ήτρια (ακόμη και για μηδενικό εισόδημα)

Ιδιοκτησία στην Κύπρο

 • Πιστοποιητικό ακίνητης ιδιοκτησίας (ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΡΕΥΝΑ) από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για κάθε γονέα χωριστά και για τον φοιτητή/ήτρια (ακόμη και για καμιά ιδιοκτησία).

ΠΡΟΣΟΧΗ! 

 • Σε περίπτωση που το εμβαδόν των κτισμάτων δεν αναφέρεται σαφώς στα πιστοποιητικά ιδιοκτησίας απαιτείται βεβαίωση από κοινότητα για το εμβαδόν των κτισμάτων
 • Σε περίπτωση που τα κτίσματα συνολικά υπερβαίνουν τα 200 τετρ. μέτρα αλλά βρίσκονται σε περιοχή που ο πληθυσμός είναι μικρότερος από 3.000 κατοίκους απαιτείται βεβαίωση που πιστοποιεί τον πληθυσμό

Εισόδημα και περιουσία στην Ελλάδα

 • Υπεύθυνη δήλωση του φοιτητή ότι δεν έχει εισόδημα από την Ελλάδα ούτε περιουσία στην Ελλάδα (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής)
 • Ένορκες βεβαιώσεις που πιστοποιούν ότι οι γονείς δεν έχουν εισόδημα από την Ελλάδα και περιουσία στην Ελλάδα

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Στεγαστικό Επίδομα 2020/21 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 013- 667 ή  2310 013-666.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι πριν την υποβολή της αίτησης, να διαβάσουν ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τη σχετική εγκύκλιο στεγαστικού επιδόματος 2020/21.

 

Επισυνάπτεται η Εγκύκλιος 2020-2021

Επισυνάπτεται η  Κοινή υπουργική απόφαση καθορισμού διαδικασίας και δικαιολογητικών για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος και το αντίστοιχο ΦΕΚ τροποποίησής της