Ανακοίνωση για το μάθημα Εργομετρία και Διατροφή

Σας ενημερώνουμε ότι το μάθημα Εργομετρία και Διατροφή δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα 7/12/2021 .

Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση εως την ερχόμενη εβδομάδα σχετικά με την έναρξη των διαλέξεων του μαθήματος

Ανακοίνωση COVID-19 3/12

Οι σπουδαστές του 4ου έτους να προβούν άμεσα σε διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για COVID-19.
Η επάνοδος στην εκπαιδευτική διαδικασία απαιτεί την προσκόμιση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου.
 
Ο υπεύθυνος COVID-19
Ιορδάνης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση COVID-19 για το Α’ Εξάμηνο

Όλοι οι σπουδαστές του Α’ εξαμήνου υποχρεούνται να υποβληθούν άμεσα σε εργαστηριακό έλεγχο για COVID-19.
Η προσέλευση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία απαιτεί αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο.
 
 
Ιορδάνης Παπαδόπουλος
Υπεύθυνος COVID-19

Αξιολόγηση μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2021-2022

Αγαπητές Φοιτήτριες και Φοιτητές,

   Από σήμερα ξεκινάει η αξιολόγηση των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου, η οποία και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜΕΑ) του Τμήματος, οι διδάσκοντες θα αναρτήσουν από σήμερα στην πλατφόρμα e-class κάθε μαθήματος, τους κωδικούς αξιολόγησης, ώστε να μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, οποτεδήποτε το θελήσετε μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

   Η αξιολόγηση γίνεται για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική  διδασκαλία αλλά και για να αναζητηθούν πιθανοί τρόποι βελτίωσης της ώστε να επιτευχθούν κατά το μέγιστο μαθησιακοί στόχοι, όπως αυτοί ορίζονται στο Πρόγραμμα Σπουδών. Η αξιολόγηση είναι ανώνυμη. Τα στοιχεία των ερωτηματολογίων καταχωρούνται σε βάση δεδομένων, αναλύονται και αξιοποιούνται για να γίνουν οι σχετικές βελτιώσεις.

   Η επιτυχία της προσπάθειας μας για την αναβάθμιση του Προγράμματος Σπουδών  και την καλύτερη εκπαίδευση εξαρτάται σημαντικά από τη συμμετοχή σας αλλά και από την αντικειμενική αποτύπωση της άποψη σας.

   Για τη συμμετοχή σας:

(α) επισκεφθείτε τη σελίδα modip.ihu.edu.gr και συνδεθείτε με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας,

(β) χρησιμοποιείστε ένα τυχαίο κωδικό από τους κωδικούς που είναι αναρτημένοι στη

(γ) δοκιμάστε έναν άλλο κωδικός εάν φανεί ότι αυτός που επιλέξατε είναι χρησιμοποιημένος

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι το ερωτηματολόγιο των θεωρητικών μαθημάτων είναι διαφορετικό από αυτό των εργαστηριακών και ότι δεν πρέπει να συμπληρώνονται τα πεδία που αφορούν την ανάθεση εργασιών, τις ασκήσεις πράξης, τα φροντιστηριακά μαθήματα  και  ειδικά τις εξετάσεις εάν δεν είναι σε ισχύ στο τρέχον εξάμηνο της διδασκαλίας του μαθήματος.

 

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

 

Η ΟΜΕΑ του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και  Διαιτολογίας,

Λάμπρος Κοκοκύρης, Αναπλ. Καθηγητής  

Μαρία Χασαπίδου , Καθηγήτρια

Σταύρος  Καλογιάννης, Αναπλ. Καθηγητής

Ημερίδα Συλλόγου Φοιτητών

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνές Πανεπιστημίου της Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος διοργανώνει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 18:00-20:00, στο Grand  Hotel Palace (Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη) ημερίδα με θέμα « ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ:
· Διαλειμματική Νηστεία · Low-FODMAP Diet
· Πρωτεϊνική Δίαιτα · Κετογονική Δίαιτα

Δηλώσεις συμμετοχής στο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQhuVuWNaP-Hg2NrYs7i_21ic3srcIPwuZcxAdv1tNd67zTw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ή ΝΟΣΗΣΗΣ

Διεξαγωγή εξετάσεων για κατάταξη πτυχιούχων στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του ΔΙΠΑΕ το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2022

Διεξαγωγή εξετάσεων για κατάταξη πτυχιούχων στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του ΔΙΠΑΕ το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2022

Οι κατατακτήριες εξετάσεις για την κατάταξη πτυχιούχων στο Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, θα διεξαχθούν, ως ακολούθως:

 1. ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 08/12/2021 και ώρα 14.00 μμ, στην Αίθουσα 1 και στην Αίθουσα 2 (1ος όροφος) του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη του ΔΙΠΑΕ, Σίνδος
 2. ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΥΤΤΑΡΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΑ 13/12/2021 και ώρα 17.00 μμ, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη του ΔΙΠΑΕ, Σίνδος
 3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12/2021 και ώρα 14.00 μμ στην Αίθουσα 1 και στην Αίθουσα 2 (1ος όροφος) του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη του ΔΙΠΑΕ, Σίνδος

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν ΜΟΝΟ όσοι/ες υπέβαλαν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατά την τεθείσα προθεσμία (1-15/11/2021).

Υπενθυμίζεται στους υποψηφίους ότι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Φ1/192329/Β3, αρ. φύλ. 3185, 16-12-2013,  υποχρεούνται να προσέλθουν την πρώτη ημέρα στον χώρο των εξετάσεων μία (1) ώρα νωρίτερα. Τις υπόλοιπες ημέρες υποχρεούνται να προσέλθουν μισή ώρα (30 λεπτά) νωρίτερα.

Οδηγίες  -Μέτρα για COVID

Η είσοδος στις εξετάσεις επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με την απλή απόδειξη βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) έως και 24 ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) έως και 72 ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον διαγωνιζόμενο. Η δαπάνη για τον αυτοδιαγνωστικό ή τον διαγνωστικό έλεγχο βαρύνει τον εξεταζόμενο.

προβλέπεται:

α. Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους μαθητές/ καταρτιζόμενους/ εκπαιδευόμενους/ μαθητευόμενους και εκπαιδευτικούς/ εκπαιδευτές στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

β. Τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ των μαθητών/ καταρτιζόμενων/ εκπαιδευόμενων/ μαθητευόμενων και μεταξύ αυτών και των εκπαιδευτικών/ εκπαιδευτών.

γ. Αποφυγή συγχρωτισμού.

δ. Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

ε. Καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση, εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.

Οδηγίες για υποψήφιους/ες

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Υπουργικής Απόφασης Φ1/192329/Β3/13.12.2013 του ΥΠΠΕΘ:

 1. Για την εξακρίβωση της ταυτότητας κάθε υποψηφίου/ας προσκομίζεται από αυτόν/ήν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητάς του/της.
 2. Κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο των εξετάσεων μία (1) ώρα νωρίτερα. Τις υπόλοιπες ημέρες, υποχρεούνται να προσέρχονται μισή ώρα (30 λεπτά) νωρίτερα.
 3. Χρωματιστά μελάνια, εκτός του μπλε και του μαύρου, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναγνώρισης στο γραπτό δοκίμιο αποκλείουν το γραπτό από τη βαθμολόγηση.
 4. Κάθε υποψήφιος/α που εγκαταλείπει την αίθουσα παραδίδει το γραπτό του/της και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει για τη συνέχιση της εξέτασης. Κατ’ εξαίρεση, μόνο για λόγους υγείας επιτρέπεται ολιγόλεπτη εγκατάλειψη της αίθουσας και μόνο με τη συνοδεία επιτηρητή.
 5. Δεν επιτρέπεται να εισέλθει ο/η υποψήφιος/α στην αίθουσα των εξετάσεων έχοντας μαζί του/της βιβλία, τετράδια, σημειώματα ή άλλα αντικείμενα εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Κατατάξεων. Σε αυτόν/ήν που αρνείται να παραδώσει τα απαγορευμένα αντικείμενα, ο/η επιτηρητής/τρια που ελέγχει την προσέλευση των υποψηφίων απαγορεύει την είσοδο. Ο/η εξεταζόμενος/η που έχει μαζί του σημειώσεις σχετικές με το εξεταζόμενο μάθημα ή αντικείμενο άλλο από αυτά που επιτρέπονται ή αντιγράφει ή αποπειράται να αντιγράψει ή χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο υποκλοπής ή συνεργεί στην τέλεση τέτοιων πράξεων αποκλείεται εντελώς από τις εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος. Σε περίπτωση που ο/η υποψήφιος/α αναγράφει στο δοκίμιο απρεπείς εκφράσεις, το δοκίμιό του/της αποκλείεται από τη διαδικασία βαθμολόγησης. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται οι υποψήφιοι/ες να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικές συσκευές οποιασδήποτε μορφής. Ο/η υποψήφιος/α που δολιεύει με οποιοδήποτε τρόπο ή εμποδίζει με ανυπακοή ή αταξία την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αποκλείεται από την περαιτέρω εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα.
 6. Στο γραπτό δοκίμιο, οι ενδείξεις με τα ατομικά στοιχεία του/της υποψηφίου/ας ελέγχονται από τους επιτηρητές και καλύπτονται από τον/την ίδιο/α τον/την υποψήφιο/α με την ευθύνη των επιτηρητών/τριών κατά τρόπο απόλυτο και αδιαφανή, την ώρα που παραδίδεται κάθε γραπτό δοκίμιο

 

Ανακοίνωση για COVID-19

Όσοι συμμετείχαν στα κάτωθι μαθήματα υποχρεούνται να υποβληθούν άμεσα σε εργαστηριακό έλεγχο για COVID19.
Η προσέλευση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία απαιτεί αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο.
 
 • Πέμπτη 25 Νοεμβρίου
Παθολογικές καταστάσεις Ι (Εργαστήριο)11:00-14:00
Αίθουσα 2
 
 • Παρασκευή 26 Νοεμβρίου
Ανόργανη Χημεία 08:30-11:00
Ανάλυση ελέγχου τροφίμων (Εργαστήριο) 11:00-14:00
Αίθουσα εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας
 
Ιορδάνης Παπαδόπουλος
Υπεύθυνος COVID-19

Υπενθύμιση σχετικά με την Είσοδο στην Πλατφόρμα edupass

Παρακαλούνται θερμά όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι υποψήφιοι διδάκτορες του ΔΙ.ΠΑ.Ε, να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στη διαδικασία δήλωσής τους στην ειδική πλατφόρμα Edupass https://edupass.gov.gr/ σύμφωνα με την υπ. αρ. 124068/ΓΔ4/01-10-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4558/Β/01-10-2021) καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διά ζώσης παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων.

Καλούνται όλα τα μέλη του ΔΙ.ΠΑ.Ε (τακτικοί καθηγητές, έκτακτο διδακτικό προσωπικό, φοιτητές και διοικητικό προσωπικό) που μέχρι σήμερα δεν έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα edupass να το πράξουν άμεσα σύμφωνα με τα οριζόμενα για τη συμμετοχή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία δηλώνοντας τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα edupass στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://edupass.gov.gr/

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 και για την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση, σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής με φυσική παρουσία στους χώρους του πανεπιστημίου, επισημαίνεται ότι, δεν αρκεί η υποβολή αίτησης στην ειδική πλατφόρμα « edupass.gov.gr », αλλά θα πρέπει οι μετέχοντες στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία να φέρουν αποδεικτικό ότι πληρούν μια από τις προϋποθέσεις του άρθρου 3, της 119847|ΓΔ6|23-09-2021 ΚΥΑ.

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ EDUPASS