Η Μαργαρίτα Βίνου είναι Χημικός και Τεχνολόγος Τροφίμων. Εργάζεται στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας από την ίδρυσή του, απασχολούμενη κυρίως στο εργαστήριο Βιοχημείας. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων του Τμήματος, ενώ έχει αρκετές δημοσιεύσεις στο αντικείμενο της Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη βιοχημεία, τη χημεία και ανάλυση τροφίμων και τις αναλυτικές μεθόδους.
- Πτυχίο Φυσικομαθηματικής Σχολής, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ
- Πτυχίο Τεχνολογίας Τροφίμων, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα