ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
Το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας ανήκει στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε). Ιδρύθηκε το 1985 με το Π.Δ. 561 (ως τμήμα «Διατροφής» του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης) και είναι το πρώτο τμήμα ανώτατης εκπαίδευσης με θέμα τη Διατροφή που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα.
Το Τμήμα έχει λάβει πιστοποίηση για το πρόγραμμα σπουδών του από το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑAΕ).
Ο σκοπός του τμήματος είναι να εκπαιδεύει φοιτητές σε θέματα που σχετίζονται με:
- Την επίδραση της διατροφής στην ανάπτυξη, διατήρηση και υγεία του ανθρώπινου οργανισμού
- Τη σύσταση, τεχνολογία, επεξεργασία, διακίνηση και νομοθεσία των τροφίμων
- Το σχεδιασμό και παρασκευή διαιτολογίων για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις
Οι απόφοιτοι του τμήματος έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με τα π.δ. 78/1989 (Α’ 36), π.δ. 133/2014 (Α’ 213) και Αρ. 32 του ν. 4999/2022.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ
19/09/2025 | 12:00: "Αντιλήψεις σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής σε αθλούμενους", Αίθουσα Πληροφόρησης |
19/09/2025 | 12:00: "Διατροφικές συνήθειες ατόμων με υπνική άπνοια", Αίθουσα Πληροφόρησης |
18/09/2025 | 10:00: "Η αντιμικροβιακή δράση του 2-[(4-Νιτροφαινυλ)αμινο]βενζοϊκού οξέος, του 2-[(4-Χλωροφαινυλ)αμινο]βενζοϊκού οξέος και των συμπλόκων τους", Αίθουσα Συνεδριάσεων |
19/09/2025 | 11:00: "Η επίδραση του φύλου και της ηλικίας των καταναλωτών στα ζητήματα της διατροφικής επισήμανσης", Αίθουσα Πληροφόρησης |
19/09/2025 | 12:00: "ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ (RASFF)", Αίθουσα Πληροφόρησης |