ΚΑΡΑΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ, Καλλιόπη

Επίκουρη Καθηγήτρια

Η Καλλιόπη Καραστογιαννίδου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με εξειδίκευση στην Επίδραση της Επεξεργασίας στην Ποιότητα των Τροφίμων. Έχει 14ετή εμπειρία στην βιομηχανία τροφίμων (R&D και Διασφάλιση Ποιότητας) και την μαζική παραγωγή τροφίμων στον χώρο της υγείας (Έλεγχος Ποιότητας). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην μελέτη των μεταβολών που λαμβάνουν χώρα στα τρόφιμα κατά την κατεργασία τους (π.χ. επίδραση της θερμικής  επεξεργασίας  σε  έλαια  και  λίπη,  βιταμίνες, αντιοξειδωτικά κ.α.), προκειμένου να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά ποιότητας των τελικών τροφίμων. Έχει δημοσιευμένο επιστημονικό έργο σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει σε 3 ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, το ΥΠΕΠΘ την ΓΓΕΤ, την Επιτροπή Ερευνών του ΑΤΕΙΘ και του ΔΠΘ. Συμμετείχε σε ομάδα που βραβεύτηκε στην 7η ECOTROPHELIA (2017) για τον σχεδιασμό καινοτόμου προϊόντος διατροφής. Είναι Ακαδημαϊκή Υπεύθυνος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας για την κινητικότητα Erasmus+.


Ώρες συνεργασίας με φοιτητές (ΕΑΡΙΝΟ εξάμηνο)

Τρίτη 16:00-18:00

Αίθουσα Zoom 7 - έπειτα από επικοινωνία μέσω e-mail

- Πτυχίο Τεχνολογίας Τροφίμων, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα
- Master of Science (M.Sc.) στην Επιστήμη Τροφίμων, Leeds University, UK
- Ph.D. στην Επιστήμη Τροφίμων, Leeds University, UK