ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας ανήκει στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε). Ιδρύθηκε το 1985 με το Π.Δ. 561 (ως τμήμα «Διατροφής» του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης) και είναι το πρώτο τμήμα ανώτατης εκπαίδευσης με θέμα τη Διατροφή που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα.

Το Τμήμα έχει λάβει πιστοποίηση για το πρόγραμμα σπουδών του από το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΕΕ).

Ο σκοπός του τμήματος είναι να εκπαιδεύει φοιτητές σε θέματα που σχετίζονται με:

  • Την επίδραση της διατροφής στην ανάπτυξη, διατήρηση και υγεία του ανθρώπινου οργανισμού
  • Τη σύσταση, τεχνολογία, επεξεργασία, διακίνηση και νομοθεσία των τροφίμων
  • Το σχεδιασμό και παρασκευή διαιτολογίων για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις

Οι απόφοιτοι του τμήματος έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με τα π.δ. 78/1989 (Α’ 36), π.δ. 133/2014 (Α’ 213) και Αρ. 32 του ν. 4999/2022.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Ανώτατη διάρκεια φοίτησης στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
05/09/25 ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Εγγραφές επιτυχόντων Αλλοδαπών – Αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2025
04/09/25 Τελετές Καθομολόγησης 17 - 9 - 2025
04/09/25 Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών: Α) Αλλοδαπών-Αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.) και Β) Αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. έτους 2025.
29/08/25 Ενημέρωση – Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών/τριων
28/08/25 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - Ενημέρωση που αφορά Διαγραφές Φοιτητών που έχουν υπερβεί την ανώτατη διάρκεια φοίτησης σύμφωνα με το Άρθρο 130 του ν.5224/2025
27/08/25 Έναρξη των ηλεκτρονικών εγγραφών επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
06/08/25 Λειτουργία Γραμματείας κατά τους Θερινούς μήνες
25/07/25 Ενημέρωση που αφορά τους πρωτοετείς φοιτητές/φοιτήτριες του ακ. έτους 2025-2026
14/07/25 Πρόγραμμα εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2025
08/07/25 Τελετές Ορκωμοσίας 17 Σεπτεμβρίου 2025

Όλες οι ανακοινώσεις | Προκηρύξεις | Πρακτ. Άσκηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο