1ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 27-29 Μαϊου 2022

Το Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής αποτελεί, από το 1991, έναν από τους θεσμούς του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας: ένα επιστημονικό συνέδριο που, ανά δύο έτη, έχει ως στόχο τη διάχυση των νέων ερευνητικών δεδομένων στον ευρύτερο τομέα της Διατροφής-Διαιτολογίας και την αλληλεπίδραση, ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ερευνητών, διδασκόντων, φοιτητών και επαγγελματιών, σε επίκαιρα επιστημονικά ζητήματα.

Φέτος το Συνέδριο αλλάζει τίτλο, διευρύνοντας το πλαίσιο αλληλεπίδρασής του και στους διεθνείς επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς και υποστηρίζοντας για πρώτη φορά επίσημα τόσο την Αγγλική όσο και την Ελληνική γλώσσα.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας (1st International Conference of Nutritional Sciences and Dietetics – ICONSD 2022) θα λάβει χώρα στις 27-29 Μαϊου 2022,  στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και την Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (Ε.Δ.Δ.Ε).

Το συνέδριο θα καλύψει πολύπλευρα θέματα των Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, όπως τη σχέση της διατροφής με το περιβάλλον και την βιωσιμότητα, τον ρόλο της σε υγεία και νόσο, τις νέες τεχνολογίες στην διατροφική αγωγή και παρέμβαση, και άλλα θέματα με γνώμονα τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο.

Τα Μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής φιλοδοξούν το νέο αυτό συνέδριο, να αποτελέσει,  όπως και ο προκάτοχός του, σημαντικό πεδίο ανάδειξης της ερευνητικής προσπάθειας των νέων ερευνητών αλλά και των φοιτητών. Για το λόγο αυτό, ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή τους με παρουσίαση επιστημονικών εργασιών τους (δείτε εδώ για τις λεπτομέρειες υποβολής). Όλες οι επιστημονικές ανακοινώσεις του συνεδρίου θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά και, σε συνεργασία με έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του χώρου, δίνονται δυνατότητες περαιτέρω δημοσίευσης σε Special Issues.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, όπως το επιστημονικό πρόγραμμα και σχετικές ανακοινώσεις, παρακαλούμε συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο