ΧΑΣΑΠΙΔΟΥ, Μαρία

Καθηγήτρια

Η Μαρία Χασαπίδου είναι Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, Καθηγήτρια του τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διατροφή και Διαιτολογία.

Είναι Πρόεδρος (Chair) του Nutrition Working Group της Ευρωπαικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, Chair του European Specialised Dietetic Network (ESDN) on Obesity της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Διαιτολόγων (EFAD), μέλος του EASO Childhood Obesity Task Force και μέλος της Εθνικής επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας.

Έχει συντονίσει και συμμετέχει σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και υλοποιούνται σε χώρες της Ευρώπης (Europe against cancer, Health, Diets I and II, Healthgrain, Eurreca, Nutriheal, JANPA, Nutriface, PROTEIN, BigO) με θέμα την εκτίμηση της θρεπτικής κατάστασης, τη διατροφική θεραπευτική αγωγή σε καρδιομεταβολικά νοσήματα και την παιδική παχυσαρκία.

Έχει συγγράψει και επιμεληθεί πληθώρα ακαδημαϊκών συγγραμμάτων στο χώρο της Διατροφής και Διαιτολογίας και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και εργασίες σε περισσότερα από 200 Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια.


Ώρες συνεργασίας με φοιτητές (ΕΑΡΙΝΟ εξάμηνο)

Τρίτη 12:00-14:00

Νέο Κτίριο ΤΕΔΔ

- Πτυχίο στη Βιολογία/Διατροφή, University of North London, London(1981)
- Μ.Sc. στη Διατροφή, Queen Elizabeth College, University of London, London(1982)
- Διδακτορικό Δίπλωμα, Διατροφή, Πανεπιστήμιο Αθηνών(1991)
Μετάβαση στο περιεχόμενο