ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, Αντώνης

Εξωτερικός Συνεργάτης
Ακαδημαϊκός Υπότροφος

Ο Δρ. Αντώνης Βλασσόπουλος είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης στο γνωστικό αντικείμενο Διατροφή του Ανθρώπου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην κατανόηση του ρόλου της διατροφής στην πρόληψη καρδιομεταβολικών νοσημάτων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους ανοσολογικούς παθογενετικούς μηχανισμούς. Στα πλαίσια αυτά έχει ασχοληθεί με την κατανόηση των μηχανισμών δράσης βιοδραστικών συστατικών σε μοριακό επίπεδο, τον σχεδιασμό μελετών παρέμβασης σε υγιείς πληθυσμούς και ομάδες υψηλού κινδύνου και την ανάπτυξη μεθοδολογιών διατροφικής αξιολόγησης (ανάπτυξη και χρήση πινάκων σύστασης τροφίμων).  

Έχει εργαστεί στην βιομηχανία τροφίμων ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο της Νεστλέ στην Ελβετία, με αντικείμενο την αξιολόγηση παρεμβάσεων διατροφικής πολιτικής στην διατροφική πρόσληψη πληθυσμών. Ειδικότερα ασχολήθηκε με πολιτικές που αφορούν την επισήμανση και ανασχεδιασμό τροφίμων και τον ρόλο τους στην βελτίωση της υγείας πληθυσμών (Η.Π.Α, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βραζιλία, Κίνα). Εργάζεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σαν επιστημονικός συνεργάτης όπου και συμμετέχει στη διδασκαλία του μαθήματος Διατροφική Πολιτική, ενώ παράλληλα είναι Επίτιμος Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης.

Άλλα ενδιαφέροντα του είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας σε νέους επιστήμονες μέσω της διοργάνωσης εκπαιδευτικών δράσεων σε συνέδρια, ημερίδες και προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού αλλά και η ανάπτυξη δεξιοτήτων επιστημονικής επικοινωνίας για τη διασύνδεση της έρευνας με την κοινωνία.

  Scopus
  |     Google Scholar
  |     LinkedIn
- Διδακτορικό (PhD) Διατροφή του Ανθρώπου, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης
- ΜSc (ΜMedSci) Διατροφή του Ανθρώπου, Παχυσαρκία & Διαχείριση Βάρους, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Γλασκόβης
- BSc, Διαιτολογία-Διατροφή, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο